RFID

RFID – Radio frequency identification

RFID är en teknik där larmbrickorna och larmetiketterna fått intelligens. Varje etikett eller RFID-kompatibel bricka tilldelas ett unikt nummer. Numret kan sedan matchas mot en databas där numret översätts till den specifika varan. Databasen kan bestå av ett lagersaldo eller de varor som finns i en butik.

När en kund betalat en vara i kassan och lämnar butiken, läses etiketten eller larmbrickan av i entrén via en larmbåge eller takantenn. Systemet känner då av att varan är betald och inget larm utlöses. Har varan inte betalats känner systemet av detta och larmet går.RFID vit handskanner

Tack vare att varje enskild etikett kan programmeras att motsvara en specifik produkt, kan man skapa ett informationsflöde hela vägen från fabrik till butik. I fabriken märks samtliga varor med en etikett som programmerats att motsvara just den varan i just det utförandet. När varorna lämnar fabriken läses samtliga varor av och registreras. Då vet vi att exakt ett visst antal varor lämnat fabriken. När varorna sedan levereras till din butik sker samma procedur och samma antal varor registreras automatiskt och läggs in i ditt lagersaldo.  När en kund sedan köper en av dessa varor dras den automatiskt från lagersaldot.

RFID-teknik möjliggör även enkel och smidig inventering med hjälp av en handburen läsare. Läsaren förs framför hyllorna och räknar de varor som finns där.

Har du några frågor om RFID-lösningar och hur det kan användas i just din butik? Klicka här för att kontakta oss så berättar vi mer.

Kontakta oss